Uiteraard krijgen we veel vragen over onze leefomstandigheden in Genève. Daarom een beetje achtergrondinfo.

Ons oorspronkelijke plan was om voor enkele maanden een Airbnb te boeken, om de initiële verhuis niet te gecompliceerd te maken en ons daarna de mogelijkheid te geven op ons gemak op zoek te gaan naar een geschikte woonst. Dat lukte vrij makkelijk. We vonden een goed gelegen appartementje in de Rue de Lyon, vlakbij winkelcentrum Planète Charmilles.  Het appartementje op zichzelf was wel klein, maar hey, het deed ons een beetje terugdenken aan onze studententijd, toen we op nog kleinere oppervlaktes samengewoond hebben.

Uiteindelijk beslisten we om het Airbnb contract na een maand op te zeggen en rechtstreeks met de verhuurder voor 1 jaar een huurovereenkomst aan te gaan. Uiteindelijk gaat de tijd razendsnel en een jaar zou ons voldoende tijd moeten geven om te ervaren hoe het is te leven in Genève en te beslissen of we er al dan niet zullen blijven.

Dries maakte een mooie schets van de huidige indeling van het appartement. We hebben zelfs een tv! Dat is voor ons beiden geleden van de tijd dat we nog bij onze ouders woonden. 😉 Hoogstwaarschijnlijk zullen we aan de verhuurder zeggen dat hij het tv-abonnement mag opzeggen, want wij kijken toch geen tv. Kan het ding dienst doen om wat foto’s op te tonen of zo. 😉

Voor de nieuwsgierigen: de tweede kleine bedje is er (nog) niet. Zal een beetje afhangen van ons beider slaapkwaliteit nadat ik verhuisd ben (eind juli komt in zicht!) of we dit al dan niet naast het reeds aanwezig bed zullen zetten.