Onze laatste dag in Zwitserland. De tijd vliegt voorbij. We ontbijten opnieuw sober. Ik heb echt spijt dat we onze kamers in Mad House inclusief ontbijt gereserveerd hebben. Wellicht zijn er zoveel betere plekken om te ontbijten in Lausanne. Maar goed, met een hardgekookt ei, kaas en brood is je maag ook gevuld.

Het is zondag en opvallend rustig in de starten van Lausanne. We nemen de openbare lift vlakbij ons hotel om een serieus hoogteverschil te overbruggen en klimmen opnieuw naar de kathedraal. We zijn er net voor de eredienst begint, dus we kunnen nog snel het interieur bewonderen.

Na ons bezoek aan de kathedraal nemen we de metro naar het meer en wandelen langs de kraampjes van het artisanale marktje dat opgesteld staat langs de oevers van het meer. Juul en Katrien kopen aan één van de kraampjes wat verzorgingsproducten als cadeautje voor de buurvrouw die op de katten gelet heeft. Het is mooi weer en we genieten van de schoonheid van het meer, de jachthaven en de bergen. Blij ook dat de weergoden ons goed gezind zijn tijdens dit uitstapje.

We lunchen op het terras van The Lacustre, een naar mijn aanvoelen lelijke betonnen constructie maar wel eentje met een mooi terras en een fantastisch uitzicht op de omgeving. We bestellen alle vier een brunchbord met toast, spiegeleieren, salade van spinazie, chili sin carne en groenten. Lekker, maar 26 CHF is echt te veel voor dit redelijk eenvoudig gerecht. Je betaalt natuurlijk de locatie.

We nemen opnieuw de metro voor een kort bezoekje aan Palais de Rumine, een groot paleis met maar liefst vijf musea waar je gratis kan binnen lopen om de architectuur te bewonderen. Tijd om een museum te bezoeken is er echter niet meer. Een korte metrorit later staan we opnieuw in hotel Mad House om onze valiezen op te halen en de terugkeer naar België aan te vatten.

Dries vergezelt ons op de treinrit naar de luchthaven alwaar we afscheid nemen. Wij reizen met z’n drieën terug naar België terwijl Dries achterblijft. Snik.

De security loopt vlot en ik probeer op de luchthaven en het vliegtuig nog wat Frans te studeren voor mijn examen morgen. Gelukkig verloopt deze keer de terugvlucht vlekkeloos, komen de valiezen op de juiste band tevoorschijn en heeft zelfs de trein geen vertraging. Soms mag het al eens meezitten!